sobota 12. dubna 2014

Kvalitní ložní prádlo pro dokonalý spánek

Ložní prádlo je v přímém kontaktu s naší kůží a právě proto vyžadujeme, aby bylo ložní povlečení na dotek z co nejpříjemnějšího materiálu. Kvalitní ložní prádlo rozhodně nedráždí naši pokožku, dobře saje pot a také by mělo snést vyšší teplotu při praní, které jej zbaví roztočů. Kvalitní ložní prádlo tím, že splňuje všechny naše požadavky, nám zároveň zaručuje také dokonalý spánek. Jen ve správně „oblečeném“ lůžku bude náš spánek ozdravný a relaxační a dodá nám dostatek energie do dalšího dne. Je dokázáno, že barva a materiál povlečení souvisí s kvalitou našeho spánku, a ta je velmi důležitá pro každého z nás. A právě proto je dobré, obléci své lůžko do kvalitního materiálu, který je vlastní vašemu stylu a splňuje vaše představy o dokonalém spánku.

povlečení s letními motivy


Jak často měnit lůžkoviny

Lůžkoviny můžeme co do intimity bez obav srovnat s osobním prádlem, a to si měníme denně. Stejně jako osobní prádlo, tak i kvalitní ložní prádlo by tedy mělo dobře snášet častější praní. Vzhledem k tomu, že v posteli strávíme za pouhý týden až 50 hodin, což je opravdu hodně, měli bychom i lůžkoviny prát jedenkrát týdně. Prát bychom měli ložní prádlo alespoň na 60°C, aby došlo k zahubení roztočů. Navíc životní cyklus roztočů trvá právě týden, což je další důvod k pravidelné výměně ložního prádla.

povlečení Stella Atelires


Velký výběr materiálů i potisků

V současné době je na trhu velké množství nerůznějších materiálů, ze kterých se ložní prádlo vyrábí. Nejvhodnější jsou však vždy materiály přírodní, jako například bavlna nebo satén. Opravdu kvalitní ložní prádlo zakoupíte ve vybraných prodejnách. Jednou z nich je také e-shop stella-ateliers.cz, kde je k dostání široký výběr vzorů a barev toho nejkvalitnějšího povlečení z bavlny. Mnohé současné materiály velmi usnadňují svým uživatelům práci, neboť jsou v nežehlivé úpravě. Tedy další plus na straně kvality. Ať už máte v oblibě klasický vzhled ložního prádla, nebo moderní geometrii, každý si zde přijde na své.

luxusní povlečení

6 komentářů:

  1. Ahojte, děkuji moc za všechny tyto velice zajímavé a hezké tipy :) Já jsem si nedávno pročítala na těchto stránkách zde nějaké zajímavé tipy na omyvatelné lůžkoviny, což si myslím, že je určitě nějakým způsobem revoluční v mytí a praní peřin :) Mrkněte na to :) Mějte se krásně a přeji hezký zbytek večera...

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za článek :-) Kvalitní ložní přádlo je podle mého jeden z nejzákladnějších předpokladů pro to, aby se člověk dobře vyspal. Není nad to, když se zaboříte do jemňoučké peřiny, která vám ještě pomůže se pořádně zrelaxovat a dnadněji usnout. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak, správně vybrané a kvalitní ložní prádlo může být klíčem k úspěchu při snaze o co nejlepší spánek :-) Nezapomínala bych, ale na to, v čem chodíte spát. Já třeba spím ve spodním prádle z internetového obchodu moda-pradlo.cz, které je opravdu velice pohodlné a vyrobené z příjemných materiálů. Rozhodně mohu doporučit ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá nádherně. Určitě musím souhlasit s tím, že kvalitní ložní prádlo je prostě nezbytnost. Myslím si ale, že by bylo nic bez kvalitních peřin a polštářů. Myslím si, že ty jsou také velmi důležité. Hlavně třeba taková pořádná peřina. Bez té by to v zimě prostě nešlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak o toto se u nás doma teda stará spíš žena. Já jsem rád, že mám pod čím spát haha. :) Musím ale říct, že výběr povlečení má opravdu zmáknutý. Teď nedávno jsem přišel domů a v ložnici to najednou strašně hezky vonělo, tak jsem se jí ptal čím to je a prý jí zrovna přišel nový aroma difuzér a vůně do ložnice, tak je testovala. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dobré ložní prádlo je určitě základ. Také si budu muset nakoupit nějaké lepší. Budeme se teď totiž stěhovat a říkala jsem si, že to chci brát jako nový začátek a vzít si s sebou minimum starých věcí. To právě platí mimo jiné i pro ložní prádlo, které doma teď mám.

    OdpovědětVymazat