čtvrtek 26. února 2015

Vinylové podlahy - moderní řešení pro všechny domácnosti

Vinylové podlahy jsou novým favoritem na trhu podlahových rytin a postupně začínají porážet jak laminátové, tak dřevěné i plovoucí podlahy. Skládají se z několika vrstev tvrzeného PVC, které jsou na sebe nalisované. Jednotlivé vrstvy tvoří dohromady kompaktní krytinu, která vyhovuje pevnostním požadavkům stejně dobře, jako požadavkům na vzhled a snadnou údržbu. Na vrchní vrstvě je fotografický dekor chráněný transparentní nášlapnou vrstvou.



Trh s vinylovými podlahami je velmi široký. Tyto podlahy věrně napodobují různé vzory dřeva, kamene, dlaždic, skleněných dlaždic a korku a to tak, že od originálu jsou k nerozeznání. A variabilitu nalezneme i v technickém provedení, protože tyto podlahy jsou nabízeny v rolích, v dílcích pro lepení nebo se zámkem pro položení plovoucím způsobem. Je pouze na zákazníkovi, aby si vybral nejlepší řešení.

Vinylové podlahy jsou cenově přístupné, vhodné do všech domácností. Zaujmou vzhledem, odolností i snadnou údržbou.


Výhody kvalitních vinylových podlah:

Důvodů, proč zvolit vinylovou podlahu, je hned několik.

Elegantní design - od imitace všech možných druhů dřeva až po imitaci dlažby či kamene. Skvělá akustika místnosti
Vysoká odolnost vůči opotřebení.
Vysoký komfort při chůzi. Může za to měkký povrch podlahy.
Vinylová podlaha je také vhodným povrchem pro podlahové topení
Odolnost vůči vlhkosti a vodě, tudíž ji můžete umístit například i do koupelny.
Snadná udržovatelnost.
Vysoká odolnost k opotřebení
Rozměrová stálost
Ekonomicky výhodnost i pro členité prostory

Za zmínku také rozhodně stojí možnost pořízení vinylových podlah za výprodejové ceny. Jednou ze společností, která nabízí vinylové podlahy ve výprodeji je společnost Barkotex – Outlet.



21 komentářů:

  1. My máme také rádi takové ty moderně řešené vinylové podlahy daleko víc. Na plovoucí nebo dřevěnou podlahu prostě peníze nevyzbyly a tak jsme to vyřešili takto úsporně a levně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to teda nevím. My teda teď nad vinylovou podlahou přemýšlíme, ale dřevo by bylo určitě lepší. Možná je to jen můj názor, ale myslím si, že na dřevěné podlahy prostě nic nemá. Zvlášť pokud jsou nově udělané. Kamarádka si teď například nechávala dělat novou dřevěnou podlahu od http://www.vmpodlahy.cz/ a vypadá naprosto luxusně.

      Vymazat
  2. Topení v podlaze bylo mým jediným požadavkem při rekonstrukci našeho domku, jinak samotný výběr konkrétní podlahy už jsem nechal na manželce :-) Je to ovšem moc příjemné, když přijdete z mrazu a teplo domova vás hřeje od podlahy - k tomu samozřejmě používám krbová kamna, ve kterých zatápíme pomocí topných pelet a nemůžeme si stěžovat! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Právě vinylovou podlahu bych u nás doma moc chtěla také. Zatím je to ale jen hudba budoucnosti. S rekonstrukcí domu jsme totiž sotva začali. Zatím máme jen nakoupený zlomek stavebního materiálu, který je potřeba a ještě asi budeme muset znovu objet stavebniny, abychom vůbec měli vše připravené.

    OdpovědětVymazat
  4. Do vinylu bychom taky chtěli letos jít. Rozmýšlel jsem se mezi vinylem a laminátem a myslím si, že právě vinylové podlahy mají prostě jasné výhody. Určitě bychom ji chtěli do obýváku a do ložnice. A přemýšlel jsem i nad tím, že bychom ji zkusili dát do kuchyně. Tam se prý vinyl narozdíl od laminátu také hodí.

    OdpovědětVymazat
  5. V našem domě jsme se rozhodli vyměnit podlahu minulý rok. Jelikož jsme chtěli ušetřit na zbytečných nákladech za řemeslníky, pustili jsme se do práce sami. Bohužel máme poměrně atypické místnosti, takže jsme museli trochu zainvestovat do nářadí , ale nelitujeme. Během dvou týdnů se nám takto podařilo vyměnit podlahu v celém domě.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to už je možná takový přežitek nebo není? I když je fajn, že ta podlaha něco vydrží a není to hned zničené a když je. Tak Vám to tolik nevadí, protože víte, že to něco vydrží. Do interiéru bych klidně pořídila i jako dekorativní prvek nějakou kytaru nebo kombíčko aby to vypadalo stylově a také jako že umím na něco hrát.

    OdpovědětVymazat
  7. Vinyl máme doma v celém domě a jsme moc spokojení, dekor tmavšího dřeva (tuším, že ořech) a vypadá to fakt moc pěkně. Dřevěná podlaha by byla určitě autentičtější, ale jako imitace je to dobré :-) ještě kromě tepelného čerpadla pořád váháme, jaké další vytápění zvolit, já mám v hledáčku tyto designové krby . Jen mě to zaujalo, protože náš interiér je dost podobný těm na fotkách zde :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Pvc podlahy jsou vděčné. Dokud jsme neměli dům zabydlený, tak jsem milovala ten pohled na podlahu, jak ji nic nenarušovalo :-D . Podlahu máme světle hnědou a není na ní hned vidět každé smítko. Máme dvě malé děti, takže si asi umíte představit, jak to u nás doma vypadá :-D .

    OdpovědětVymazat
  9. Vinyl máme doma také a za nic bychom ho neměnili. Máme ho v obýváku, ložnici a dětském pokoji. Akorát budeme provádět kompletní rekonstrukci kuchyně, kam bychom možná dali laminát, ale ještě uvidíme. Jinak už máme byt celý zrekonstruovaný, teď jsme ještě jen dokupovali nějaké dekorace do obýváku, abychom ho trošku víc oživili a zútulnili.

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Vinylové podlahy máme doma už všude a musím uznat, že bych už asi jiný typ ani nechtěla. Za mě je to nejlepší možná volba, a to především v případě, že vás moc nebere a hlavně nebaví údržba podlah. Vinyl se totiž udržuje velmi jednoduše, takže na tom nestrávíte ani moc času.

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den, musím uznat , že velmi zajímavý článek. Předělávali jsme celou kuchyň. Vinylovou podlahu jsme dali do kuchyně. Koupili jsme ji na tady Musím uznat, že to byla nejlepší volba koupě vinylové podlahy. Z pozdravem.

    OdpovědětVymazat
  13. Za mě je vinyl jasná volba. Kupovali jsme podlahu od Floorforever.cz a jsme s ní spokojení. Hlavně dneska už je snadná i její pokládka. Většina výrobců využívá tzv. click systém, takže to zvládne i úplný laik, jako jsme byli my s manželkou. Chce to jen postupovat opatrně a s rozvahou a zvládne to i amatér.

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. My jsme doma také vsadili raději na vinylové podlahy, a to především kvůli tomu, že nabízí celou řadu designů, které se u jiných typů podlah jen tak nenajdou. Naším cílem bylo najít podlahu, která by ladila ke dveřím a vše působilo tak nějak uceleně. Nakonec jsme vybrali mahagon, který se zdál jako nejlepší volba.

    OdpovědětVymazat
  16. Nedávno jsme začali s rekonstrukcí našeho domu a bylo nutné také udělat chemické injektáže, každé místnosti v našem domě. Naštěstí nám kamarád poradil firmu, která se touto technikou na vytvoření bariéry proti vlhkosti ve zdivu zabývá. Proto manžel tuto firmu najal a máme hotovo, ale teď musíme nechat udělat nové podlahy.

    OdpovědětVymazat
  17. Také jsme zhruba před dvěma měsíci přemýšleli nad investicí do nové podlahy. Ta sterá už opravdu vypadala tragicky, takže jsme museli najít nějaké rychlé řešení. Šlo nám hlavně o odolnost a dlouhou životnost, a proto pro nás byla nejlepší volbou právě vinylová podlaha. Kromě toho jsem investovali i do menšího koberce.

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji, článek o vinylových podlahách je velmi zajímavý a informativní. Současný trh opravdu nabízí širokou škálu možností pro ty, kteří hledají modernější řešení pro svůj domov. Já sama jsem se nedávno rozhodla pro tento druh podlahy a musím říct, že jsem velmi spokojená. Vinylové podlahy jsou trvanlivé, snadno se čistí a navíc jsou dostupné v různých vzorech a barvách, co mi umožnilo přizpůsobit je svému novému nábytku.

    OdpovědětVymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  20. Trávím doma hodně času na home office, takže jsem se rozhodla, že si to doma trošku zútulním. Také jsem zvolila vinylovou podlahu, protože se mi líbilo, jak moc je odolná. Nakonec jsem se rozhodla, že si pořídím také kvalitní krb, který jsem koupila tady. Vše trvalo jen pár týdnů a bylo hotovo. Už ho mám zhruba půl roku a neměnila bych.

    OdpovědětVymazat